Loading

Doç. Dr.

Gülçin ÖZBAY

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İletişim

gozbay@subu.edu.tr

Güncellenme Tarihi : 02-05-2024 22:28

ULUSAL :
1
Fonksiyonel gıdalar alanında hazırlanan lisansüstü tezler: Bibliyometrik bir analiz
ÖZBAY GÜLÇİN, TÜYSÜZ VİLDAN , Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2023
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
2
KARADENİZ BÖLGESİ YENİLEBİLİR OTLARININ FONKSİYONEL GIDALAR KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
Sarıca Vildan, ÖZBAY GÜLÇİN , ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, 2023
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
3
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Örgütsel Stres Faktörleri Üzerine Bir Araştırma
ÖZBAY GÜLÇİN, SEMİNT SERKAN , ODÜ Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi, 2023
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
4
Yiyecek İçecek Paket Servis Hizmetlerinde Pandemi Dönemi Müşteri Şikayetlerine İlişkin Bir Araştırma
SARICA VİLDAN, ÖZBAY GÜLÇİN , Yönetim ve Ekonomi Dergisi, 2022
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
5
Ardahan Gastronomik Yapısı İçinde Bir Kış Lezzeti:Ardahan Kazı
ÖZBAY GÜLÇİN,SEMİNT CANAN,SEMİNT SERKAN , Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
6
Turizm Sektöründe Aile İşletmelerinin Kurumsallaşma Sorunları: Kocaeli Örneği
ÖZBAY GÜLÇİN,ELLİDÖRT KORAY YUNUS , Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
7
Turizm, Ulaşım ve Sosyal Medya Etkileşimi: Doğu Ekspresi ve Kars’taki Konaklama İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma
ÖZBAY GÜLÇİN,ÇEKİN AYÇA , Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
8
Ulusal ve Uluslararası Platformda Gastronomik Kimlik Unsuru Olarak Simit
ÖZBAY GÜLÇİN , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
9
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Şikâyet Yönetimi Uygulamaları: Sakarya Örneği
ÖZBAY GÜLÇİN,SARICA VİLDAN , Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
10
Alternatif Turizm Politikaları İçerisinde Kış Turizmi: Türkiye’ye Yönelik SWOT Analizi
ÖZBAY GÜLÇİN , The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences, 2018
Ulusal   Hakemli   SOBİAD - TÜRK EĞİTİM İNDEKSİ   Özgün Makale
11
Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Pazarlama Karması Bileşeni Olarak Menü ve Sosyal Medyada Menü Tanıtım Analizi: TripAdvisor Örneği
ÖZBAY GÜLÇİN,SARIIŞIK MEHMET , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2018
Ulusal   Hakemli   ResearchBib - Asos Index - Türkiye Turizm Dizini   Özgün Makale
12
Gastronomi Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi
SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi, 2015
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
13
Elektronik Ağızdan Ağıza İletişim ve Turizm Endüstrisindeki Uygulamalara İlişkin Bir Yazın İncelemesi
SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , Uluslararası Yönetim, İktisat ve İşletme Dergisi, 2012
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
14
Hızlı Yiyecek İşletmelerinin Tercihinde Etkili Olan Faktörler
ÖNCÜ MEHMET AKİF,ÇATI KAHRAMAN,ÖZBAY GÜLÇİN , Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2007
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale
15
Hızlı Yiyecek Fast Food Sunan İşletmelerin Tüketici Profilinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , Üçüncü Sektör Kooperatifçilik Dergisi (yeni adı: ÜÇÜNCÜ SEKTÖR SOSYAL EKONOMİ), 2006
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale
16
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü Planlamasının Önemi ve Bu Sureçte Yöneticilerin Dikkat Etmesi Gereken Konular: Kocaeli’nde Bir Alan Araştırması
SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN , SOİD (Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi), 2004
Ulusal   Hakemli   EBSCOhost, Index Copernicus, UlakBim ve ASOS   Özgün Makale
ULUSLARARASI :
1
Somut Olmayan Kültürel Miras Kapsamında Fonksiyonel Gıdalar: Mesir Macunu Örneği
Sarıca Vildan, ÖZBAY GÜLÇİN , MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2023
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
2
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇERÇEVESİNDE MALATYA MUTFAK KÜLTÜRÜ: VEGAN-VEJETARYEN YEMEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
ÖZDEMİR ALİ, ÖZBAY GÜLÇİN , Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2023
Uluslararası   Hakemli   ESJI, ISI, I2OR, Crossref   Özgün Makale
3
EMPIRICAL RESEARCH ON DETERMINING FUTURE ANXIETY OF HOTEL STAFF AND LEAVE OF EMPLOYMENT DUE TO COVID-19
SARIIŞIK MEHMET, ÇULHA OSMAN, ÖZBAY GÜLÇİN, CEYLAN VELİ , Rosa dos Ventos -Turismo e Hospitalidade, 2022
Uluslararası   Hakemli   ESCI   Özgün Makale
4
Mardin Mutfak Kültüründe Tarçın
ÖZBAY GÜLÇİN, UÇKAN ÇAKIR MERVE , Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 2022
Uluslararası   Hakemli   J-Gate, Sobiad, Türkiye Turizm Dizini, İdeal Online, İndex Copernicus, International Scientific Indexing   Özgün Makale
5
Pandemi Sürecinde Yiyecek İçecek İşletmelerine İlişkin Müşteri Şikayetleri
Sarıca Vildan, ÖZBAY GÜLÇİN , Akademi Sosyal Bilimler Dergisi, 2022
Uluslararası   Hakemli   EBSCO, SOBIAD, TÜRK EĞİTİM İNDEKSİ   Özgün Makale
6
The Role of Brand Image in Gastronomic Destinations: An Analysis on Turkey and Malaysia Website*
UÇKAN ÇAKIR MERVE, ÖZBAY GÜLÇİN , International Journal of Contemporary Tourism Research, 2022
Uluslararası   Hakemli   ASOS   Özgün Makale
7
A comparative evaluation between the impact of previous outbreaks and COVID-19 on the tourism industry
ÖZBAY GÜLÇİN, SARIIŞIK MEHMET, CEYLAN VELİ, ÇAKMAK MUZAFFER , International Hospitality Review, 2021
Uluslararası   Hakemli   Directory of Open Access Journal (DOAJ), Cabell's Journalytics   Özgün Makale
8
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminde İstihdam Yapısına İlişkin Bir Araştırma
SEMİNT Serkan, ÖZBAY GÜLÇİN , MANAS Journal of Social Studies, 2021
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
9
TÜRKİYE’DEKİ AŞÇILIK ÖRGÜTLENMESİNE YÖNELİK ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEĞERLENDİRME
KARACA EVRİM, ÖZBAY GÜLÇİN , Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research, 2021
Uluslararası   Hakemli   ISI, J-Gate, Index Copernicus, Sobiad, Türkiye Turizm Dizini, Ideal Online   Özgün Makale
10
Viral Pazarlama Aracı Olarak Youtube ve Destinasyon İmajına Etkisi: İrlanda-Dublin Örneği
ÖZBAY GÜLÇİN, ÇEKİN AYÇA , Uluslararası Sosyal Bilimler Akademi Dergisi, 2021
Uluslararası   Hakemli   SIS, Index Copernicus, Asos Index, Academic Scientific Journals, Academic Resources Index Research Bib, BASE, İSAM   Özgün Makale
11
GASTRONOMİ TEMALI FESTiVALLERDE KATILIMCI DENEYİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: ULUSLARARASI PİŞMANİYE FESTİVALİ ÖRNEĞİ
ÖZBAY GÜLÇİN, SEMİNT SERKAN , Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2020
Uluslararası   Hakemli   Akademia Sosyal Bilimler Indeksi (ASOS), Business Source Corporate Plus (EBSCO), Scientific Indexing Services (SIS), Türk Eğitim İndeksi (TEİ), Directory of Research JournalsIndexing (DRJI), Akademic Resource İndex (ResearchBib), Journal Factor, CiteFactor, Information Matrixforthe Analysis of Journals (MİAR), Index Copernicus (IC), Sosyal Bilimler Atıf Dizini (SOBİAD) Arastirmax Scientific Publication Index Akademik Türk Dergileri Indeksi   Özgün Makale
12
Yiyecek İçecek Sektöründe Postmodern Pazarlama Yaklaşımı Olarak Üstgerçeklik Uygulamalarına İlişkin Bir Değerlendirme
ÖZBAY GÜLÇİN , Journal of Tourism Intelligence and Smartness, 2020
Uluslararası   Hakemli   Index Copernicus, RootIndexing, ResearchBib, Türk Turizm Dizini, DRJI, Sindexs, Google Scholar, Bilgindex, Asos Index, ESJI   Özgün Makale
13
Türkiye’de Faaliyet Gösteren Helal Konseptli Otel İşletmelerinin Hizmet Kriterleri ve Helal Mutfak Belgelendirme Düzeylerine Yönelik Bir Araştırma
YILDIRIM TUĞBA,ÖZBAY GÜLÇİN , Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 2019
Uluslararası   Hakemli   Index Copernicus, Scientific İndexing Services, Cite Factor (Academic Scientific Journals), DRJI, SOBIAD, International Scientific Indexing, J-Gate, Türkiye Turizm Dizini, Ideal Online   Özgün Makale
14
Satın Alma Karar Sürecinde Otel Müşterilerinin İnternet Kullanım Alışkanlıklarına Yönelik Durum Analizi
ÖZBAY GÜLÇİN,SARIIŞIK MEHMET , İşletme Bilimi Dergisi, 2018
Uluslararası   Hakemli   JOBS Index Copernicus International (ICI), Google Scholar, ResearchBib, DRJI, Acarindex, Scientific Indexing Services, ASOS Index, CEEOL, Rootindexing, Journal Factor, i2or and Sobiad   Özgün Makale
LİSANS :
1
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Dünya Mutfakları I, Saati :4
2
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi ve Medya, Saati :3
3
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Yeni Eğilimler, Saati :3
4
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Mutfak Yönetimi, Saati :3
5
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek Servisi, Saati :4
6
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Saati :3
7
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi ve Medya, Saati :3
8
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Yeni Eğilimler, Saati :3
9
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Mutfak Yönetimi, Saati :3
10
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek Servisi, Saati :4
11
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Saati :3
12
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi Yazarlığı, Saati :3
13
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Saati :3
14
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomide Yeni Eğilimler, Saati :3
15
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Mutfak Yönetimi, Saati :3
16
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Türk ve Dünya Mutfağı, Saati :3
17
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Saati :3
18
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Saati :3
19
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Saati :3
20
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Mutfak Yönetimi, Saati :3
21
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Türk ve Dünya Mutfağı, Saati :3
22
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek Servis Tekniği, Saati :3
23
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Saati :3
24
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Saati :3
25
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Banket Satış ve Organizasyonu, Saati :3
26
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Saati :4
27
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Mutfak Yönetimi, Saati :3
28
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Türk ve Dünya Mutfağı, Saati :3
29
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek Servis Tekniği, Saati :3
30
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Saati :4
31
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Araştırma Yöntemleri, Saati :3
32
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Banket Satış ve Organizasyonu, Saati :3
33
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Konaklama İşletmelerinde Müşteri İlişkileri Yönetimi, Saati :3
34
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Mutfak Yönetimi, Saati :3
35
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Türk ve Dünya Mutfağı, Saati :3
36
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek Servis Tekniği, Saati :3
37
Yil :2017-2018 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Saati :4
YÜKSEK LİSANS :
1
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek Tarihi, Saati :3
2
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek Tarihi, Saati :3
3
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi Trendleri, Saati :3
4
Yil :2020-2021 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek Tarihi, Saati :3
5
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Gastronomi Trendleri, Saati :3
6
Yil :2019-2020 , Dil : Türkçe , Adı : Yiyecek İçecek Tarihi, Saati :3
7
Yil :2018-2019 , Dil : Türkçe , Adı : Profesyonel Restoran Yönetimi, Saati :3
DOKTORA :
1
Yil :2022-2023 , Dil : Türkçe , Adı : Özel Beslenme ve Gastronomi, Saati :3
2
Yil :2021-2022 , Dil : Türkçe , Adı : Fonksiyonel Gıdalar, Saati :3
BİLİMSEL KİTAP :
1
GLOBAL CONCEPTS IN GASTRONOMY
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN, SEMİNT SERKAN
2
Gastronomi Tarihi
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN, SEMİNT SERKAN, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ
3
Turizmde Yeni Trendler
Yazarlar : YENER ZEYNEP, ERCAN BERNA, ÖZBAY GÜLÇİN, ÖZKOÇ AZİZ GÖKHAN
4
COVID-19 and the Hospitality and Tourism Industry: A Research Companion
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN, KAYMAZ ELİF
5
GASTRONOMİ ARAŞTIRMALARI
Yazarlar : SEMİNT SERKAN, ÖZBAY GÜLÇİN
6
Yiyecek İçecek Pazarlaması
Yazarlar : UÇKAN ÇAKIR MERVE, ÖZBAY GÜLÇİN
7
Anadolu Mutfak Kültüründen Esintiler
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN,SEMİNT SERKAN
8
Banket Satış ve Organizasyonu
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN
9
Türk Turizmine Kanat Gerenler - Cilt IV - Gastronomi ve Eğlence İşletmeleri
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN
10
Profesyonel Restoran Yönetimi İlkeler Uygulamalar ve Örnek Olaylar
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN
11
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN
12
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfağı
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN
13
Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler Menüler ve Reçeteler
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN
14
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN
15
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN,SARIIŞIK MEHMET
16
Turizm İşletmeciliği Temel Kavramlar ve Uygulamalar
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN
17
Yönetsel ve Örgütsel Etkinliği Geliştirme Yöntemleri
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET,ÖZBAY GÜLÇİN
ANSİKLOPEDİ MADDESİ :
1
Gastronomi Sözlüğü (A’dan Z’ye)
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN
DERS KİTABI :
1
Dünya Mutfakları II
Yazarlar : ÖZBAY GÜLÇİN
YÜKSEK LİSANS :
1
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2023 - Covid-19 pandemisi sürecinde tüketicilerin sokak yiyeceklerini tüketim alışkanlıkları üzerine bir araştırma
Yazarlar : CANAN SEMİNT
2
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2023 - Gastrodiplomasi uygulamaları: Türk aşçılık federasyonlarının gastrodiplomatik rolü üzerine bir araştırma
Yazarlar : MEHTAP KIRÇİÇEK
3
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2023 - Kat hizmetlerinde uygulanan örnek bir eğitim modelinin turizm öğrencilerine bilinç ve farkındalık kazandırmasına yönelik bir araştırma
Yazarlar : NURAY SARI
4
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2022 - Gastronomi ve din ilişkisinin yiyecek içecek sektörüne etkileri
Yazarlar : SİNEM HALLAÇ
5
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2021 - Osmanlı saray mutfağı ve yiyecek içecek işletmelerindeki uygulamalarına yönelik bir araştırma İstanbul örneği
Yazarlar : ASLI ALPARSLAN
6
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2021 - Sürdürülebilir turizm açısından yeşil nesil restoran uygulamalarının incelenmesi
Yazarlar : TUĞBA YILDIRIM KİRAZCI
7
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2020 - Havalimanında faaliyet gösteren yiyecek içecek işletmelerinde algılanan hizmet kalitesi: istanbul havalimanı'nda bir araştırma
Yazarlar : AYÇA ÇEKİN
8
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2020 - Koronavirüs pandemisi sürecinde yiyecek-içecek işletmelerindeki işgören memnuniyetinin örgütsel bağlılığa etkisi
Yazarlar : KORAY YUNUS ELLİDÖRT
9
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2020 - Türkiye'de gastronomi ve mutfak sanatları eğitiminin temel sorunları üzerine bir araştırma
Yazarlar : SERKAN SEMİNT
10
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2019 - Turizm destinasyonu marka kişiliğini belirlemeye yönelik bir araştırma: Cumalıkızık köyü örneği
Yazarlar : ELİF ATASOY MOTOR
11
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2019 - Türk mutfağına ait tatlıların bölge temelinde analizi
Yazarlar : TUĞÇE CEBECİ